Fars dag hygge
Tomatsalsa:
10 cherrytomater skæres i mindre stykker
½ fed hvidløg (igennem hvidløgspresseren)
2 skiver rødløg hakket småt
1/4 tsk salt
½ spsk olie
lidt peber
tørret basilikum
Det hele blandes i en skål
Jeg er fan af alle burgerne, og synes det var sjovt at prøve noget helt andet end den klassiske burger (nr. 1). Opskriften på burgerbollerne er vist nok fra grill landsholdets bog, og de er rigtig lækre.
Til dessert fik alle lov til selv at vælge ud fra mit hjemmelavede menu-kort:
Min far valgte (som jeg havde forventet) en Amaretto (knuste makroner med lidt amaretto likør, vaniljeis, flødeskum og knuste makroner)
Mathias valgte en Coppa Fragola (“jordbær kop” – friske jordbær fra haven, jordbæris, vaniljeis, flødeskum)
Oliver valgte bananasplit (banan, jordbæris, vaniljeis, flødeskum og krymmel)
Min mor og jeg valgte rabarbersuppen med hvid chokolade og vaniljeisen.
Både rababersuppen og de to is er fra bogen Lykken er chokolade.
Efter desserten prøvede vi at grille skumfiduser, og det blev noget værre rod. Måske fordi min mor kom 3-4 skumfiduser på hver pind? Men vi endte med at være godt klistrede selvom vi spiste dem med marie-kiks…
Alt i alt en rigtig skøn lørdag med mine forældre, og jeg er overbevist om at mine forældre også synes det var en skøn dag (selvom mine drenge havde det lidt svært med varmen og derfor var lidt “kuldrede”).
Har du forslag til andre burgere, som jeg skal prøve på grillen her i sommer?