Squashkage med chaikrydderier

Squashkage med chaikrydderier

25. august 2024 0 Af Kreative Pips

Som ambassadør for Fredsted (Reklame) modtager jeg flere gange om året en kasse med deres lækre produkter, heriblandt deres chai-sticks i forskellige smagsvarianter. Samtidig har mit første år med køkkenhave efterladt mig med utallige kilo squash, som jeg forsøger at få brugt. De to ting blev kombineret og det blev til denne lækre squashkage med chaikrydderier. Jeg brugte den krydrede chailatte, som sammen med den med choko-orange smag er mine personlige favoritter.

Squashkage med chaikrydderier 2

Squashkage med chaikrydderier

Ret Dessert
Køkken Dansk

Equipment

  • Foodprocessor/Rivejern
  • Røremaskine/Elpisker

Ingredienser
  

  • 250 g brun farin
  • 2 æg
  • 350 g revet squash
  • 275 g hvedemel
  • 1,5 d olie
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g hakkede hasselnødder (kan udelades)
  • 2 sticks Fredsted Krydret Chailatte

Sådan gør du
 

  • Pisk æg og brun farin sammen
  • Bland de tørre ingredienser sammen og kom op i æggemassen.
  • Tilsæt olien, de revne squash og de hakkede nødder. Rør til dejen er ensartet.
  • Kom i en form foret med bagepapir. Min form er 20×26 cm.
  • Bages i 40 minutter ved 200 grader alm ovn.
Keyword hjemmebag, Squash

Manden herhjemme er ikke fan af de hakkede nødder, mens både jeg og teenageren er vilde med dem. Så vælg dem til eller fra alt efter jeres smag derhjemme. Kagen holder sig lækker og svampet i flere dage ved stuetemperatur.

Vi flyttede sidste år, og derfor er det vores første år med køkkenhave. Jeg har været spændt på, hvor meget den ville give, for jeg har ikke luget og vandet så meget. Men den giver overraskende meget. Vi har givet squash til naboerne, mine forældre og veninde. Og der kommer stadig flere squash. Vi har stadig kartofler til flere uger, og rødbeder til hele efteråret. Vi har også en del cherrytomater, de fleste agurker er spist og så har vi vindruer, som i den grad trænger til at blive spist. Vi kan slet ikke følge med med vindruerne.

Vi kan (desværre) ikke leve af squashkage, så vi forsøger en masse nye ting med squash. Vi har altid kommet revet squash i kødsauce og lasagne, og nu er vi begyndt at fryse rester af reven squash ned, når vi tester nye ideer. Lige pt. er koldthævede squashboller og mit yogurt-squash-franskbrød drengenes favorit om morgenen. Jeg har flere ideer i støbeskeen, og jeg nyder faktisk at være i køkkenet og lege.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram