Lækker tapas hygge
Jeg elsker at hygge med mine drenge, og det må gerne være nem mad. Ofte er vi helt færdige om fredagen, og så spiser vi i sofaen. Derfor må maden helst ikke være for klistret og fedtet, eller fyldt med sauce… Derfor begyndte jeg sidste år at indføre lækker tapas hygge om fredagen. Ikke hver fredag de er hos mig, men indimellem.
Her i januar er der masser af herre håndbold i tv, og i går spillede Danmark kl. 18. Det er jo spisetid, så vi spiste i stuen til håndboldkampen. I gårsdagens tapas var både nogle gamle kendinge, men også nogle nye forsøg blev testet. Og jeg var godt tilfreds med dem alle. Det er lækkert med lidt udvalg i tapas, så jeg kan variere fra gang til gang.
Af gamle kendinge var der emmentaler i stave, vindruer samt bønner med bacon. Jeg ville have haft nogle kyllingespyd, men faldt i stedet over disse kyllinge-nuggets-agtige stykker i Rema. De var et stort hit hos drengene 🙂 Dertil små gulerødder stegt i smør og timian.
Blinis
Jeg tror, jeg fik ideen til Den store jule- og nytårsbagedyst, hvor de skulle lave små lækre hapsere. Og da drengene har været hos deres far den forgangne uge, og først kom hjem i går, skulle vi da have en lille lækker gang tapas hygge i sofaen. Jeg brugte google og fandt denne opskrift hos Bageglad. Den var nem og de blev super fine.
På mine blinis har jeg smurt med Philadelphia flødeost og så et stykke laks. Det er nemlig noget nemt, og begge unger kan lide det. Den anden slags blev med rejer, som jeg har rørt med mayonnaise og dild. Øverst har jeg pyntet med hjemmelavede citron-kaviar. De er sjove og har længe været på min to-do liste. Nu er de afprøvet og det skal helst sikkert prøves igen.
Citron-kaviar
Det kræver faktisk ikke så meget at lave sine egne frugt-kaviar. Bare kold neutral olie, en sprøjte (jeg har købt en 20 ml på apoteket), husblas og stærk frugtsaft.
Jeg varmede 1 dl friskpresset citronsaft og smeltede 4 blade husblas (som selvfølgelig havde ligget i kold vand inden) deri. Massen kølede af og blev trukket op i sprøjten. Den afkølede masse sprøjtes med små dråber ned i den kolde olie. Min olie havde været i fryseren et par timer, mens andre skriver at det er fint i køleskabet. Dét vil jeg prøve næste gang.
Hav tålmodighed og lav lidt kaviar af gangen (f.eks. 1 sprøjte af gangen) – jeg fik nogle fine små kaviar og et ordentligt stykke citron-sky haha 🙂 Når kaviarene har hvilet lidt i olien, hældes de i en sigte og skylles med kold vand. Olien kan sagtens gemmes og genbruges. Og du kan så lave endnu en sprøjte ned i olien.
Jeg lavede mine citron-kaviar torsdag og serverede dem fredag. De blev opbevaret i en lille bøtte. Jeg er spændt på hvor længe de kan holde sig, men tænker man godt kan lave halv portion.
Nemme butterdejssnegle
Igen var det, Den store bagedyst, som gav mig lyst til butterdej, og jeg googlede lidt og valgte så at afprøve min egen ide. Jeg har købt frossen butterdej i plader. Jeg brugte 1 plade, som jeg lod ligge på køkkenbordet i ca. 20 min og tø op. Derefter rullede jeg den lidt ud med lidt mel. Jeg smurte et tyndt lag hvidløgsflødeost på og rullede den så sammen. Jeg skar dem i skiver og bagte dem knap 20 minutter i varm luft 200 grader. Næste gang skal der mere ost i – og der skal laves flere 🙂
Næste lørdag begynder håndbold EM, og vi er jo ret så håndboldinteresserede herhjemme. Og igen er kampen kl. 18, så mon ikke vi også kommer til at have noget sofa hygge der?
Sidste år til VM, syede jeg en flagranke med Danmarks vej mod guldet – i år tror jeg, at jeg ‘nøjes’ med at se kampene 🙂 Du kan se mine mange flag her.
Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram
Det ser lækkert ud. Jeg tror da, at vi snart skal have tapas herhjemme. Tak for inspirationen.?
Ungerne elsker det 🙂 Og selvom det ser ud af meget, synes jeg det er hurtigt at lave. Kh Pia
Enig – jeg elsker også tapas 😀
Det er også bare lækkert og kan varieres i det uendelige 🙂 kh Pia