Julekonfekt 2019
For mig er julen forbundet med hygge, og hygge er oftest forbundet med konfekt. Jeg har mine klassikere, men jeg prøver også gerne noget nyt. I år ser mit fad med julekonfekt 2019 sådan ud:
Fra venstre mod højre er det:
Nem marcipankonfekt med Marabou chokolader
Solbærmarcipan hjerter med Ruby overtrækschokolade (se vejledning længere nede)
Mit klassiske marcipanbrød med nougat, appelsin og cointreau
Mit mint-brød med mørk chokolade og rød glimmer (se opskrift længere nede)
Michelles sunde nougatkugler
Solbærhjerter
Jeg har brugt tre ting fra Odense Marcipan: solbærmarcipan, ruby overtrækschokolade og skovbærknas. Marcipanen er rullet fladere, stukket ud med en hjerteform. Derefter er den overtrukket med lyserød chokolade og drysset med skovbærknas. Det er en sød, men lækker mundfuld.
Mint-brød
Jeg har brugt 150 g ren rå marcipan og så har jeg blendet 25 g pebermyntestokke. De to ting er blandet sammen og formet til to brød. Jeg har overtrukket med mørk chokolade og rød glimmer. Det har en svag smag af pebermynte, men det er også en smag som hurtigt kan blive for meget. Derfor har jeg ikke puttet mere i.
I min familie er der yderligere tre juleklassikere. Jeg plejer også at lave min farmors havregrynskugler, men det har jeg ikke nået. Og nu laver jeg dem ikke, for drengene skal hjem til deres far d. 27. december, og så ender jeg bare med at spise dem alle sammen… De to andre klassikere er min farmors sirupslagkage og kiksekage, og begge dele har jeg lavet i år. De er blevet spist lidt løbende igennem december, men vi har stadig noget tilbage til at forsøde juledagene.
Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram
mums. det lyder lækkkert
Det var det også – glæder mig allerede til jul, hvor der skal laves konfekt igen. Kh Pia