Rabarber cupcakes
Endelig! Endelig er det min tur til at gå på ferie. Derfor havde jeg i dag taget feriekage med på kontoret. Jeg havde en lille rest rabarber, som jeg lavede til suppe ud fra opskriften i Lykken er chokolade (Reklamelink). Og suppen/saften brugte jeg så i mine rabarber cupcakes, og rababerkompotten brugte jeg i smørcremen.
Min opskrift på rabarber cupcakes
Dejen (24 stk. alm. str.)
125 g smør
250 g sukker
2 æg
225 g mel
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
3/4 dl skyr
1,5 dl rabarbersaft/suppe
100 g hvid chokolade (hakket)
Smør og sukker piskes godt sammen. Æggene tilsættes 1 af gangen, og der piskes grundigt. Bagepulver, vanillesukker, hvid chokolade og mel blandes sammen, og det blandes i dejen skiftevis med skyr og rabarbersaften. Kagerne bages i ca. 18 min ved 200 grader i alm. ovn.
Smørcremen/frostingen
375 g flormelis
105 g blødt smør
9-12 spsk. rabarberkompot (svarer ca, til kompot af 500 g rabarber)
Lidt friskpresset citron
Poppy red pulverfarve (ca. 1 knivspids)
Pisk cremen let og luftig og sprøjt cremen på med pose og tyl. Tilsæt evt. mere flormelis, hvis frostingen bliver for blød/tynd.
Hvis du ligesom jeg er vild med rabarber, kan du finde mine andre opskrifter med rabarber lige her.
Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram
Jeg hedder Pia, og har siden jeg var barn været bidt af kreative projekter. Jeg har klippe-klistret, syet og leget med perler i mange år. Derudover er jeg mor til to dejlige drenge, som begge har ADHD. Jeg prøver mig derfor frem med forskellige projekter for at mindske deres udfordringer i hverdagen.